Lördag kväll












Här sitter jag efter att ha haft en låång dag på jobbet.  Nu när man har hållt på och packa upp, prisa och larmera massor med varer, placera ut, och där tiden rinner iväg- så blev det helt plötsligt en dag med absolut ingenting att göra. Nere på Aker Brygge är uppplockningen av höstkollektionen i full gång men idag jobbade jag på Benetton på Karl Johan där allting var felfritt. Jag och ingrid vek säkert varje hög om och om igen flera gånger fastän den var lika perfekt varje gång. Inte mycket folk för att det regnade och inga varor att packa upp. Nej, jag föredrar verkligen de dagarna som varit på Aker brygge. Det har varit riktigt roligt med de nya kläderna och eftersom jag åååaarrr efter varje barnplagg jag plockat upp så har jag redan blivit varnad av butikschefen att det kommer bli plågsamt på måndag när dam kläderna kommer, eftersom man vill ha allting. Sen fick vi in världens sötaste liten kofta till ny född baby i Kaschmir! Varje kartong blir som liten julafton !

Smått uppdatering om de senaste dagarna

♦ Alex Pontus och adam gick vid 02 tiden i onsdags fulla som bara den, ut på gatan och satte sig på en stentrappa med guitarren, spelade och sjöng bland annat I want to be en billionär. På några minuter hade de tjänat 26 norska kronor. tro mig, det lät inte ens bra haha.

♦ Vi har suttit ute på fin restaurang och jag gick självklart omkring med toapapper under båda skorna.  " var ju bara tvungen"

♦ Jag skar mig i handleden bakom kassan när jag hade en kund. " är det okej att du tar din tröja bara sådär för jag blöder lite för mycket här " Det rann blod över hela armen och kassadisken. Ingen vacker syn men när jag lyckades stoppa blodflödet så var det inte större än några centimeter men rätt på en ådra var det tvunget haha.

Jag alex pontus och adam har kollat The Human Sentipied. Ni vet mannen som opererad ihop tre människor. Sägs vara en av världens mest motbjudnande filmen. Och ja , bara tanken är ganska äcklig but we did it !




lördag 31 Juli

varför det känns som att det var ett år sedan jag uppdaterade är för att det är jättemycket att göra på jobbet, Höstkollektionen har kommit med 170 kartonger stora som flyttlådor med kläder som ska ut i butiken. i torsdags fick vi omgången med barnkläder som vi nu håller på att packa upp och fylla halva butiken med. På månad får vi höstkollektionen för dam. Det är riktigt roligt och tiden går sjukt snabbt fast än det blir många timmar.

Pontus och adam + alex pappa & flickvän annika har varit uppe och hälsat på så har jag inte jobbat har jag varit med dom.

Nu måste jag göra iordning mig för jobbet. Mer uppdatering ikväll ! :D

PUSS

Big city life- Allt jag kan komma på att skriva om Oslo så länge

Kan vara mkt felstavat nu, hinner inte läsa igenom innan jag lägger upp

Jag har suttit och längtat efter min pojkvän hela kvällen. Han har varit på jobbet från 16 och eftersom det ösregnar ute just nu och han ska cykla hem vid 12 så ska jag stå här redo med hans morgonrock och varmoboy som han kan värma sig med :) Jag älskar att ha något eget. Ett eget liv som jag delar med den bästa killen på jorden.

Eftersom jag är ensam i ca 40 minuter till så tänkte jag lägga ner den tiden till att skriva till er läsare om Oslo, Norge. Jag tror, vet att det är ganska många där ute nu som funderar på att åka hit och jobba. Därför vill jag dela med lite om hur allting funkar här i Oslo. Kan vara skönt att veta och är det någonting mer ni undrar över som jag inte får med här så är det bara att fråga.

Vi börjar med starten:

♦ Det bästa man kan göra innan man flyttar till oslo är att åka upp några dagar och söka jobb. Kolla runt på internet ( finn.no är en jättebra sida där man kan söka både jobb och boende ) Och leta reda på så mycket jobb som möjligt där dem söker anställda. Kolla även på boende och ring och se om ni kan få komma på visning under tiden ni är i Norge. Åk upp, bussen tar 5h 45 min och kostar mellan 200-250 kr enkel. Ta in på hotell, eller ännu bättre - bo hos kompisar. Ha med 100 cv ;) hah. Jag tror att jag delade ut ca 50 cvn den första veckan.
Förhoppningsvis får ni napp på något jobb och kanske har ni då även hittat en lägenhet som verkar bra!

JOBB. Det är faktiskt ganska lätt att få jobb. Jag har hört att det blir svårare och svårare här nu, att innan blev man erbjuden jobb bara man gick på gatan men att nu ska det mer mycket till för att få en anställning. Men jag tror inte det ska vara några problem, jag har knappt hört någon som inte fått jobb.

♦ SPRÅKET. De första veckorna kommer du/ni att bli tokiga av norskan. Du kommer att höra norskan vart du än går, på jobbet du börjat på pratas det kanske bara norska. När du handlar, spotifyreklamer, tv, allt. Norskan borrar sig in i huvudet och det blir ganska snurrigt i början. Man förstår språket bra men vissa ord kan göra enkla meningar svåra och det är många gånger som man får säga va och be om ursäkt för att man inte förstår. Jag låg den första månden och malade det norska språket i huvudet i timmar innan jag kunde sova. Men det blir till en vanesak. Istället för att tänka på den norska meningen i 4 sekunder innan man svarar så kommer allting av sig själv, man får bara ge det lite tid.. Man själv börjar säga norska ord och det känns helt naturligt att ha en konversation med en norsk. Så språket är det sista man ska oroa sig över. De är väldigt snälla här gällade språket och vet att det är vissa ord vi inte förstår. 

PENGAR. Åh då har vi kommit till punkten som jag tror dem flesta tycker är viktigast. Stävan efter pengar i Norge. Okej jag kan säga en enkel mening först. Vill du tjäna de stooora pengarna - åk inte till Oslo. De stora pengabuntarna ligger i städer långt bort från oslo, destu längre bort destu bättre vill jag nästan säga. Vill du tjäna pengar så ska du bo i en liten by, bo väldigt billigt och inte pritoritera den bästa maten. Du ska jobba på ett jobb som du kanske inte kan förvänta dig är det roligaste, och jobba mycket. Du kommer antagligen inte ha någon fritid, och på frititden finns det förmodligen inte så mycket att göra - men! som vilket då är bra, för då är det inte så mycket man kan spendera pengar på. Där, får du dig en fett nice resa på några månder. Det är många som prioriterar det och lever sådär bra men tycker att det är värt det för pengarna. Vilket jag också kan tänka mig längre fram. Dock åkte jag ju till Bergen för att göra det förra hösten, men klarade inte av det mer än några veckor. Det var helt enkelt ingenting för mig.

Oslo, Det är ganska lätt att få boende men destu fler ni bor destu billigare. Att bo 2 st som mig och alex betyder såå mycket för oss men det gör ont i plånboken. Men det är såna val som man väljer. Vad man tjänar på att jobba här beror helt på vilket jobb du har, om du har tidigare erfarenhet och hur mycket du jobbar. Nattjobb på tex lager är ju sjukt bra betalt. Sen vet jag en som jobbar som kock i några år som får ut 25 000 i månaden medans en annan jobbar heltid men inte får ut mer än 10-12 000. Så om du får några jobberbjudanden, tänk dig för vad du prioriterar, ett bra trivsamt jobb som du tycker om att gå till och må bra men tjäna mindre, eller lite sämre och tjäna mer. Det svåra med den här stan är att det är en väldigt social stad. Det är det som gör det svårt att hålla i pengarna. Det är uteserveringar på varje gata, det är parker överallt, det är jättebra utbud av butiker och shopping och allting är ju då mycket dyrare här än i sverige. Det är så himla lätt gjort att sätta sig och ta en öl efter jobbet ( ca 70 norska) köpa kött till grillen ( 150 norska ) en 33 cl cola ( 25 kr ) och poff så smiter några hundralappar bort på några timmar.

STADEN OSLO. i love it. Jag fastnade direkt för staden, en storstad men endå en stad man känner sig hemma i. Man känner sig inte helt vilse utan som att man bott där hela sitt liv ( iallfall har det blivit så för mig ) Det händer alltid någonting här. Benetton butiken i stan där jag jobbar ligger mitt på karl johan vilket är stora gatan genom hela staden och där är det någonting nästan varje dag. Parader, vampyrparad ( ca 200 personer kom skrikandes och utklädda till vampyrer med slitna kläder och " blod" och hasade sig fram och skrek på karl johan när filmen Eclipse skulle komma ut på bio ), orkestrar och spex dag efter dag. Det är väldigt kul tycker jag =) absolut ingenting som skulle hända i halmstad haha. Staden är väldigt fin nu på sommaren med blommer överallt, fontäner och man märker att man är väldigt mån om att hålla staden fin på sommaren, mestadels för alla turister  kan jag tänka mig.

♦ NEGATIVT. Någonting som är otrooooligt negativt med den här staden är alla knarkare. Riktiga pundare som är sönderknarkade sedan barnsben. Dem är Överallt och det är ofta man ser pundare som ligger ihopkollapsade på gatan där folk bara trampar förbi vidare. Det finns ett ställe som heter Jernbanetorget vid centralstationen där man tar bussar och trickar ( spårvagnar) ungefär som österskans men större. Det är deras hem. där står dem dygnet runt och röker på, gungar fram och tillbaka, sitter och nickar med huvudet och skriker saker rätt ut i luften. För ca en vecka sedan var jag tvungen att hoppa av bussen tidigare för att en pundare satt och skrek rätt ut som att han kräkte på bussen. En man som inte duschat på ett halvår, utan tänder och håret så fett som att det var doppat i olja. Han skrek att något var tvungen att ge han en joint sen skrek han högt som det låter när man kräker. Jag har otroligt svårt för sådant och mådde fruktansvärt illa. Vi har även haft en man nedanför lägenheten som var skitarg en natt och skrek hur han skulle döda en kvinna som inte gett han den sexuella tillfredställning som han hade betalt för. Att ligga och lyssna på sådant i 40 minuter är ingenting jag önskar någon. Man har hört många historer om tjejer som blivit angripna mitt på gatan, i parker och i taxibilar. Därför vägrar jag gå hem ensam om kvällarna, och alex tillåter mig inte heller vilket är bra. Man måste ta det säkra före det osäkra, utan tvekan.

Så för att kortfatta detta nu ( alex kommer snart hem! ) Så :

- var beredd på att lägga ut mycket pengar de första 2 månaderna. Det kostar mycket med hyra, mat mm innan du får din första lön. Jag ska vara glad att jag har så underbara föräldrar. De första 1-2 månaderna gick det åt ca 25 000 kr för mig.

- Stan är helt underbar och människorna super trevliga!

- Jag tycker absolut att ni ska åka hit och ge det ett försök :)




Söndag, tråkiga söndag

Söndag kväll och mitt hår är lika kruffsigt som i dont know what men Söndags t-shirten är på och jag är sliten. Eftersom söndag är min enda lediga dag i veckan så får jag köra hårt på lördagar, vilket gör att söndagarna går åt att göra ingenting. Så idag har jag vaknat, kollat 3 avsnitt OC. kollat på när alex lagat maten, ätit och sedan legat i sängen i 3 timmar och kollat i taket. Söndagar är kanske en av veckans viktigaste dagar. Fruktansvärt trkig, men minst lika viktig.

Gårkvällen var grym. Jag maja och annicken tog med oss stora väskor med halva våra garderober och hängde upp på klädstänger i butiken efter jobb. Vi hade vår egna walkincloset så att säga.. hehe. Vi gjorde iordning oss tillsammans och drack gott vin. Vi stog på listan på ett av Oslos finaste uteställen så vid midnatt gick vi bara över gatan och dansade till grymt bra musik och goda drinkar. Alex kom och hämtade mig romaniskt med cykel haha så gick vi hem runt halv 4.

Tack Maja och Annicken för en grym kväll tillsammans med er ! Benetton ägeer.



Får väl lägga upp lite filmer från igår men ska bara diska och sätta igång tvätt först.
Seeya


Lördag 24 Juli







Bilder från igår innan jobbet. Hade på mig mörkblå byxor från Benetton, vitt linne från H&M och liten jacka från Wera Sthlm. Nu sitter jag nyduschad och redo för en heldag med mina Benetton Flickor. Kommer blir en bra Lördag !

PUSS


Back in oslo !

jag är hemma i Oslo igen efter 4 underbara dagar i Halmstad. Nu börjar vardag igen, en vardag som jag lyckligtvis tycker om. Men jag måste säga att det gör lite ont i mig när jag vet att mina bästa vänner är 6 timmar borta ifrån mig, och att jag inte har en aning om när jag får se dom igen.  












På min födelsedag hade mamma och pappa satt ut små lappar med texter längst med ett rep runt i huset. En lapp med alla mina år från att jag föddes, men texter som de kännertecknar just det året. Himla fint ♥









På lördagen var det även de lyckade festen hos sebbe. Har 100-tals bilder och vet inte vad jag ska välja för några men kul var det !









Måndagen: Jag bjöd hem mina tjejkompisar för tacos, glass och förfest innan måndagsklubben















Nu ska jag till jobbet och träffa mina norska vänner. Ha en fortsatt bra sommar i Halmstad.
Jag tänker på er och ni vet att mitt hem är ert hem ! :D

PUSS


Söndag Juli 18, 2010

Alltså jag kan verkligen inte beskiva gårdagen, kvällen, natten med ord. Jag tror jag talar för alla när jag säger att det blev sommarens bästa dygn, än så länge. Alla nära vänner samlade, många blev vi med! Mat, vin i mängder, dansgolv och bara ren lycka genom hela kvällen. Tack Sebbe för en grym fest! Och tack alla mina underbara vänner som betyder så otroligt mycket för mig. Jag älskar er mer än vad jag tror ni vet. ♥

Bilder kommer när jag ger mig tid, nu ska jag med vännerna till stranden och spela volleyboll! =)

födelsedag =)

20 ÅR !!


san&jen

sanne. jag saknar dig. jätte jätte mycket varje dag. Just nu är det mer än någonsin, dååligt att lyssna på lugn fin musik ensam haha. Alltid du och jag !

Tisdag 13 juni

Min sömn blev totalförstörd inatt av åska. Först lite buller och regn vilket gjorde det extra mysigt att krypa ner i sängen. Men när alex somnat och åskan stannade över Oslo i flera timmar så var det varken mysigt eller roligt längre. Jag gick fram och tillbaka mellan sängen och soffan. Kunde inte somna någonstans. SLutade med att jag gick ut och filmade de jobbiga blixtarna som aldrig slutade. Som en discolampa som lös upp lägenheten i 5 timmar. Runt halv 6 kollade jag på klockan senast och skulle upp klockan 8. Tror att jag ska sluta önska min åska på kvällen framöver :P

Jobb idag. från 10-17. Alex började jobba klockan 16 vilekt innebär att vi jobbar tiderna förbi varandra. Därför låg det ett a-4 papper på golvet idag när jag kom in i lägenheten som värmer mig hela denna ensamma kväll haha.
Jag har iallfall haft egen tid, dator tid så att säga och satt på en tvätt.

Här har ni åskan! Tror det kallas onödigt tidsfördriv att kolla denna videon men vissa blixtar lyser upp sjukt mycket !






Här får ni en betydligt härligare film från i Lördags då Nikola och Fidde var här :)

slutligen: Super grattis på din födelsedag idag Sebbe !


måndag 12 Juli



Jag sitter och väntar på att vattnet ska koka upp så att jag kan börja laga ris och kyckling till lunch, Sen blir det att åka och jobba 13-19. Helgen har varit grym. blir inte så mycket text på bloggen nu men har inte riktigt tid.
Hoppas er helg har varit bra iallfall!
5 dagar sen är jag i Halmstad och fyller 20 år!
=D
puss


Lördag kväll







Jag sitter färdig fixad med hår och smink men alex stora t-shirt sitter fortfarande på. Väntar på killarna som snart kommer hem efter en kall öl på bryggan. Själv sitter jag med kallt vin som nog är det godaste vinet jag druckit. Får försöka hitta mig något att ha på mig till ikväll. Dagen har varit helt underbar hittils men det är så varmt så jag vet inte vart jag ska ta vägen...

=)

PUSS

09:14






Alex cam lever ju i en helt annan dimension än min. Nu smiter jag iväg för jobb 10-17
Ha en bra dag alla!

Lördag 10 Juli

Sitter och lyssnar på skön sommar musik och äter frukost :)

Fidde och Nicola kom upp från Halmstad till Oslo inatt vid midnatt. aaaaaaaaaaaaaasnice. Idag är det jobb för både mig och alex och killarna ska åka ut och söka jobb. Sen blir det förfest och utgång ikväll!



haha nu blir det säkert fel här men det jag vill säga nu utan någon aning om hur det är man egentligen säger eller stavar det så .. bara så ni vet : OUR casa e zu Casa!

7 dagar till födelsedag!

tack hanna :)

Tisdag

Alex och jag lirar högt för vi är pojkarna som busar med guitarren och dåliga stämmor. Men det är roligt =)

Hemma från en dag på jobbet med helt sjukt mycket kunder. Tiden går såå snabbt men idag märkte man hur trött kroppen var.






Tisdag 6 juni

Lyxade till min morgon lite med att ta med min frukost upp på takterassen. Över 20 grader klockan halv 10 på morgonen och helt vindstilla. Älskar den här sommaren !

Den här veckan händer massa roligheter. Imorgon fyller alex år!!! hans mamma ( som är helt underbar ) Pojkvän och lillebror kommer till Oslo så jag tror på middag ute imorgon kväll. Sen till helgen kommer Fidde och Nicola från Halmstad och bor hos oss över helgen =) kommer blir grymt kul! Utgång på lördag !

Showtek gör även min morgon ännu bättre, men NU ska jag gå till posten och hämta ut ett rekomenderat brev, sen sola lite och till jobbet klockan 2

hadet












Mysiga Söndag







Jag, Anne-ingrid, Elin, Eva, Maja, Marit och Annicken började kvällen hos Marit med god mat och massa snack
Sen vidare till Bion som var såååå bra!!! absolut över förväntan och bästa av de tre twilight filmerna =)
Sköna säten som gick att fälla ned och stooor salong

Just nu sitter jag och alex och myser. Vi har tända ljus, vi spelar guitar ( jag ska blir bra!) och sjunger mysiga låtar. Här har ni mig right i detta moment
PUSS



Söndag 4 Juli



Igår blev det grillning med Alex, Gabbe & Hoffe på filtar vid storbildtv där fotbollen visades

Idag blir det en dag ute i solen, klockan 4 är det middag hemma hos Marit med alla vi tjejer som jobbar på Benetton och vid halv 7 går vi tillsammans på bio, filmen Eclipse - vi har alla Edward varmt om hjärtat. =)
Hoppas ni haft en bra helg!


Fredag 2 Juli

Juli månad är redan här och det innebär bland annat Alex födelsedag den 7 Juli. Sebbes den 13 Juli och jag 20 år den 17 Juli. Jag tror på en grym månad ! Jag åker även hem till Halmstad mellan fredagen 16- tisdag 20 Juli =)

Har städat hela morgen tillsammans med Showtek. Går alltid hem med Showtek och städning blir inte allt speciellt jobbigt.

Showtek – We Speak Music


Nu tar jag mig och min lilla väska med liter av vatten och går bort till Sofienbergparken där det ska solas i några timmar. Underbart !

Bilder från igår



Måla någlarna i solen haha





Vår lägenhet ( från utegården )



Lunch på bryggan

tjaa



RSS 2.0