Flytt i oslo

Har fått frågor om den svart-vit randiga kavajen. Jag lånade den av min mamma =) Hon hade köpt sjukt snygga kläder sen sist jag var hemma. Kollade bara snabbt på var det var köpt och kanske blandar ihop nu men möjligtvis att den kom ifrån VILA. kolla där =)

för övrigt så går vi 3 tjejer, Jag Gabbe och Emma med varsin grön kundvagn tagna från Kiwi (mataffär) fullproppade med väskor och flyttgrejer. Sen går vi igenom oslo med det. Just nu har vi varit en vända, behövs några till. Inget diskret direkt. haha.  Mycket skratt, fint väder och väldigt smart ide´!

puss

onsdag

Bra dag :)
Tiden går så sjukt snabbt på jobbet. Har varit överallt i Oslo idag känns det som.
Tog trick och buss ut till SLEMdal. Vackert namn. Har hittat en månadshyra kläder som jag vill ha också. =/ Sitter hemma hos G E N & J nu, har sovit fruktansvärt gott jämte gabbe de senaste 2 dagarna  =)

PUSS


Storasyster!

Att ligga sömnlös på nätterna och fundera ut hur många vändor det tar att flytta mina grejor den 1 juni, hur mycket pengar det kommer att kosta för trick och buss. Att inte vilja vara en börda för andra utan klara allt på egen hand men sedan märka att det inte går-  så blev jag så fruktansvärt glad nu när min älskade storasyster Martina ringer mig. Vi har inte kunnat prata på ett bra tag, Jag har saknat henne och att bara höra hennes röst i telefonen betydde så mycket. Hon ringer iallall för att berätta att hon vet hur jobbigt det är att vara "ensam" i ett land, att behöva vara beroende av andra, att behöva fråga om hjälp fast att man inte vill. Hon förstår mig till 100% då hon flyttade till Australien för några år sedan. Det bästa med hela samtalet var att hon berättade att hon därför tar tåget till mig den 1 juni och hjälper mig med allt jag behöver hjälp med. Hon hjälper mig flytta mina grejer och finnas till som en riktig syster. En enorm lättnad för mig och ska bli jättekul att ha min syster i min tomma lägenhet från tisdagen till fredagen. Oslo kommer bli så bra med dig här!

Tack♥


Godmorgon!



Pyjamas. Jag tog med mig en pyjamas att kunna mysa i från Halmstad. Ingen kom och ta mig jennifer just nu men Ibland går det ju inte att tacka människor nog för vad de kan komma på att tillverka.
Pyjamas och el. tack för det !


00.02

Sitter hemma hos tjejerna nu, mysigt och just nu rullar någon tecknad "kungafamiljen" parodi på datorn. =)
puss

Måndag på Oslo bussen

Sitter på bussen mot Oslo igen. Mamma & Pappa har skämt bort mig med 1000 kramar och kärlek, finns inte några bättre föräldrar än ni två mami o papi. Min pojkvän får jag aldrig nog utav och igårkväll låg vi och gapskrattade länge åt hur fult man kan pussa varandra. Älskling, vi såg inte kloka ut du och jag haha! Att det har tagit mig 2 min att förflytta mig från mitt hus till sannes har varit guld värt. Mina närmsta har alltså totalt proppat mig full med kärlek och ny kraft. Jag är taggad att köra mitt race dessa veckorna och jag hoppas att allt går lite smidare nu framöver. =)
Ikväll ska jag sova hos gabbe emma nathalie och jossan. Får se om det blir soffan eller min asnygga luftmadrass jag har med mig.

PUSS









anteee


håll hårt i det bästa du har.

De senaste 2 veckorna har varit riktigt tuffa. Och då menar jag verkligen att allt som kunnat gå fel har gått fel. Jag har fått vara nöjd över måltider som innnehållt 2 potatisar och bara majs. Jag har varit så sjukt ensam med vänner som ställer upp i ena sekunden men sviker strax därpå. Jag har släpat mina väskor ensam i oslo och storlipat på spårvagnar. Jag har fått slänga min North Bend vinterjacka och nya nattduksbordet för att jag inte kunnat bära det. Jag har längtat efter att få jobba för där är alltid allting bra. Jag är förtillfället "hemlös" i Oslo. Vår lägenhet jag bott i är nu uthyrd och jag får inte min och alex lägenhet föräns den 1 juni. Jag har min packning och allt jag äger utspritt hos vänner i Oslo och när jag nu bara ska få tag på en liten grej jag behöver, så kommer det behövas mycket för att få det. 
Jag har varit hemma i Halmstad över helgen. Behövde träffa familjen, alex sanne och känna att det förtfarande finns bra människor. Därför har mina senaste dagar varit världens bästa. Jag har fått god mat, träffat de som betyder hela min värld för mig och bara njutit av att vara hemma. Jag, Alex, Mamma&Pappa var även och köpte min och Alex första Soffa ihop. haha så vi har fixat soffa till lägenheten :D
Helt underbart att träffa sanne igen med ♥ Önskar jag kunde lägga ner dig i en resväska och ta med mig dig till oslo.

Det som händer för mig nu är att jag åker tillbaka till Oslo idag. Sen kommer jag sova på soffor i 7 dagar. Den 1 juni kommer jag förflytta mina grejer ( fråga mig inte hur) till min och alex lägenhet. Dock har jag INGENTING där än ju, så jag har med mig en luftmadrass, papperstallrikar, en kastrull och en liten stekpanna som är det ända materiella jag kommer äga i 2 veckor. Det kommer bli ensamt att ligga på en luftmadrass i en tom lägenhet i 2 veckor. Alla som vill göra mig sällskap är välkomna upp haha. Livet är inte alltid lätt men det som triggar mig nu är studenten jag fixat att jag kan komma hem till och att alex och jag flyttar ihop. Det kommer bli så fruktansvärt bra. Och jag älskar ju Oslo ♥

Ett stort tack till Gabbe, Emma, Jossan, Nathalie som tagit emot mig med öppna varma famnar. Vad skulle jag gjort utan er !








Flytta

Livet är lite körigt när man ska flytta. och jag som ska flytta 3 gånger på 3 veckor. Jag orkar inte det.
Igår när jag kom hem vid halv 9 slängde jag i mig lite fil och flingor sen visade det sig att min plan ang flytta mina grejer till ulle&lollo inte funkade så jag fick panik packa alla mina grejer igår start vid 21 på kvällen. Runt 22.30 kom Ulle Fredrik & Johanna som suttit nere på Bryggan och hjälpte mig med alla grejer. Tack ♥ Sen promenerade vi till tricken med väskor, lampa och grejer. Lite efter midnatt var jag hemma igen, helt utslagen och en kropp som skrek. hade fruktansvärt ont i bröstet och magen igår. Behöver en lägenhet med alex nu och att alla pusselbitar lägger sig på plats.

Nu sitter jag iallafall och chillar stenhårt i sängen. Ska snart ner och göra mig efterlängtad kaffe. Sen blir det jobb på Karl Johan 13-19.30

p.s vädret var skiiitfint igår :D flytten gjordes i bara linne och tunn tunika. Måste varit långt över 20 strecket igår. Gilla!




Tisdag kväll

Jag saknar det. åh vad jag saknar det. ♥















Benetton

Jag har världens bästa jobb.

Jag har sån otrolig tur som får jobba med ett gäng tjejer som är helt underbara
tjejer som blivit mina nya vänner.
Åh, vad jag har roligt med er Benetton Jenter!





hatar mina sömnlösa nätter

Grannarna har fest, antagligen efterfest som inte kommer ta slut på ett tag. Kan inte sova och behöver verkligen sova, ska ner och göra kamomille te och ta några sömntabletter som inte funkar nu. Men det är iallafall något. Ush vad jag känner mig sunken som lever på nudlar och sömntabletter. Känns inte alls bra, eller som den jennifer jag är van vid att vara.

natti

Nudlar



Var precis och handlade.
5 paket nudlar.
5.. paket... nudlar..
Jag var precis och handlade 5 paket nudlar.


fattig med spärrat kort och tom plånbok.

min kvällsmat har varit 2 knäckebröd. Tyärr har jag bara 2 ostskivor kvar nu. Eller vänta, har jag någon korvskiva kvar också? kanske.. =D !!!!! Detta är inte bra. Jag har ett 20-mynt som jag ska leva på till lördag morgon. Funderade precis på att gå och köpa godis för den slanten. Kanske inte så smart då jag bara får ca 8 godisbitar för det priset. Igår kväll gick jag och träffade johanna ulle och lollo vid halv 11 på kvällen. Gick inom 7-eleven. Vet ni vad priset på den minsta mjölken kostade där? 35 kr. 35555555555555 NORSKA KRONOR! vad kostar det i halmstad? 7-10kr? Jag är glad för att jag har kaffe i skafferiet iallfall. Svart kaffe får jag väl lära mig dricka nu.

Mammaaaaa varför är det så dyrt för ='( jag vill ha spagetti&köttfärssås.

Folkfest i oslo

Jag tror aldrig jag har sett så mycket folk i hela mitt liv. Jag haar rättare sagt inte gjort det. Sensation White med 40 000 människor på ett dansgolv tog 1apriset fram tills idag. Jag vet inte hur många personer som är på Oslos gator idag. Jag vet inte ens vad jag ska gissa på. Det är som att man slängt en sten i en myrstack och snabbt som sjutton kommer alla fram ur sina hålor och så är det full fart överallt. Det var inte bara mycket folk på en plats. Tex utanför slottet där kungen stog och vinkade idag och parader gick igenom. Utan det var folk ÖVERALLT på alla smågator, stora gator, parker. Det var FULLT. Nu vet jag inte hur jag ska beskriva det med ord mer så jag låter bilderna tala istället.












(bilder ovan) Utanför slottet, något i mitten jag inte såg vad som hände ;)



Ser ni haavet av folk rakt fram! Här stog vi och kollade parad =)



såhär såg det ut när jag skulle ta mig mot karl johan



Karl Johan gatan bort från Slottet. Helt sjukt.



karl Johan gatan mot Slottet. heheh



och sista bilden är på Aker brygge när jag skulle hem.

va säger ni.


17de Maj. Norges Nationaldag!







Det är 17de Maj. Vilket säger mig ingenting i Sverige men skriker mig Norges Nationaldag här i Oslo. Vi på Benetton har fått sålt massvis med klänningar och kläder som folk ska ha till just den 17de Maj. Detta datumet har jag hört minst 5-10 gånger varje dag. Idag är alltså en stor dag. Vi är förberedda på ett smockat Oslo och stan tror jag är tuffare än den svåraste regnskogen att komma igenom. Vi börjar iallfall dagen med champangefrukost. Tårtor är bakade och folk på ingång. jag är trött, ont i huvudet och sömnbrist. Men jag sätter på leendet och hoppas på en bra dag. Det är ju för tusan 17demaj. Helt annat än i Sverige. crrraaaziie


söndag


Såhär bra är min cam, den lever sitt egna liv  -bilden ovan. sämsta köpet ever. händelserikt dygn. Blev inget jobb igår. Gick dit men det blev inställt pg av regnet ( skulle vara ute på en bakgård) så jag gick hem och förfestade med allt folk som var här hemma ( utflyttningsfest ) Sen drog vi till Cayenne vid halv 1. När jag skulle gå hem var min väska borta från garderoben så jag stannade kvar och letade som en tok till 5 på morgonen. Sen satt jag hemma till 07 i morse och kollade på internet hur jag skulle spärra alla kort. Mindre roligt. Sedan efter för få timmars sömn gick jag idag ut och letade utanför cayenne. Registrerade all info på polishemsidan om försvunnen väska och allt som skulle göras.
Sen runt 14 idag pratar jag med lollo och johanna som säger att de har min väska. Lollo hade tagit den efter att hon jobbade i garderoben. Jag grät och skrek av lycka när jag visste att min baby var alive. Mindre glad över att mitt visa kort är spärrat och att jag har 2,5 kr i plånboken som jag ska leva på i en vecka. Ingen mjölk bröd eller mat. knäckebröd och smör få äga.





Lördag 15 maj

Hemkommen från Benetton och fick erbjudande att jobba på premiären av en ny nattklubb ikväll så en snabb vända här hemma sen ska jag jobba från 22 i Entre'n på Backyard ikväll.

Ha en grym lördag :D

fredag kväll

Idag var det fullt upp på jobbet. Vi hade 20% rabatt i hela Benetton butiken på Karl Johan så istället för att vara 2 -3 st som jobbar var det Jag, Maja, Maria, Marit och Siren. Underbara tjejer! Det var saker att göra hela tiden. Vissa tidpunkter fylldes butiken rejält och man fick lösa av kund efter kund som ville ha hjälp. Riktigt roligt! =) Har fått mycket beröm vilket värmer lika mkt varje gång. Idag pratade jag länge med en äldre dam vilket gör jobbet ännu roligare. Klockan 7 stängde jag och Maja tillsammans och vi slutade jobbet vid halv 8.

Ikväll händer nog inget speciellt. Har hittat på någonting varje kväll hela veckan så blir nog bara lungt ikväll.
Jobb imorgon 12-18

KYSS





Fredag :D

Nu ska jag till banken och fixa lite, sen ska det bli sjukt spännande vad min första lön här i Norge hamnar på. Löning idag! :D Jobb på karl johan från 13-19.30

hade!

Torsdag kväll 23.57






Precis hemkommen efter en kväll på uteservering på Bryggan. Har suttit med maja och hennes sambos. 6 stycken med god mat och gott snack.
Sköna kvällar!


torsdag 19:19 en dag utomhus

idag har jag varit duktig. Sov ut i morse, skönt att vakna klockan 11 och bara vrida sig i sängen hur länge som helst. När jag väl klivit upp och ätit frukost tog jag på mig träningskläderna och sprang i ca 20 min. Kom hem, lagade mat och blev sugen på att GÅ till min och alex framtida lägenhet.  För att se hur lång tid det skulle ta mig till och från jobbet hem och hur området där vi ska bo i är. Så jag satte på mig träningskläderna och promenerade till vår nya lägenhet, gick även lite andra vägar så var ute och promenerade i 1,5 timma. Skitskönt.
Känner mig som en ny människa nu när jag duschat, handlat, ätit pannkakor och varit ute så länge. Nu ska jag föna håret och bege mig hem till Maja. Vi ska mysa med godis och film!

PUSS


21.39



Nu ska jag kila ut och träffa Maja.
PUSS


Oslo



Gröna träd, utslagna blommor, Solbrillor & bikini på takterass, öl på uteservering och ett sjukt roligt jobb.


Onsdag

Det blir inte längre några bilder innan jobbet utan jag kommer alltid på mig själv i hissen, då kommer mobilen fram och då blir det inte bättre än såhär.

Livet är underbart i Oslo. Jag har fått mig en ny kompis. Maja heter hon, en ny svensk tjej från helsingborg. 90:a och både söt utanpå som invändigt. Efter en dag på jobbet iförrgår bestämde vi oss att träffas även efter jobbet. Så vi satte oss, jag maja och hennes svenska sambos på en uteservering till lite efter midnatt. Skitkul med nytt folk! Imorgon är alla lediga så då ska vi nog hitta på något igen :)




Igår



idag


Lägenhetskontrakt

woooh

har precis kommit hem från ett möte nere på bryggan. Och vet ni vad? Jag har varit och skrivit på ett kontrakt för en lägenhet!! say whaaaat. Igår innan alex åkte tillbaka till Sverige gick vi på en lägenhetsvisning och fastnade direkt. Jättefräsh och mysig 2:a på Grunerlokka. Från och med 1 Juni är den vår =D ååh det kommer bli SÅ bra! Första lägenheten jag skriver kontrakt på och jag och alex blir sambos. Är ledig idag, sitter och lyssnar på musik och vill flytta in nu! Tyvärr kommer inte alex föräns den 15 juni då han har skolan kvar. Men sen så! Här får ni lite bilder på den =)

















takterass


Gott dygn

Bilder från valborg med brudarna ! :D
förfest hos mig sen Cayenne



I full fart!









 


Helgen med alex, mamma & pappa

Jag har haft världens bästa helg. I onsdagsnatt tog alex bilen och åkte upp till mig i oslo ♥ Helt underbart och sjukt vad jag saknat honom. Jag har jobbat på dagarna men på kvällarna har vi haft pickninck i slottsparken, myst med film och haft underbar tid tillsammans. I går kom även mamma och pappa upp hit. =) De kom in i butiken när jag jobbade på Karl Johan och gud vad jag märkte att jag saknat de också. Efter jobbet igår gick vi hem till mig så satt vi, jag mamma pappa och alex och pratade lägenheter och framtid medan jag duschade och gjorde iordning mig för middag. Sen gick vi ner till restaurangerna här på Aker brygge och beställde in god mat och vin. Jättehärlig middag och jag är glad att jag har världens bästa människor i mitt liv. När mamma och pappa gick tillbaka till hotellet stannade jag och alex kvar och tog vara på hela lördagskvällen/natten.

Nu har både mina föräldrar och alex lämnat oslo och jag har sommaren att se fram emot då jag får träffa dem igen.

Älskar att det är fint väder i Olso!









Mamma & Pappa ♥


...

Läser om pepparspray på internet och det jag var med om idag vill jag aldrig ska hända igen.
idiot.

Tisdag

Det är svinkallt i lägenheten och utanför snöar det. Nej, jag skojar inte. Det öser ner snö som spöregn. det stannar som tur var inte kvar på marken men det är svårt att förstå att det faktiskt snöar. Blasksnö. Fruktansvärt onödigt.

Nu ska jag laga potatis och biffar sen bege mig till jobbet. Skön dag att jobba på.

Idag har vi visning för lägenheten här hemma. Jag och alex letar ju en lägenhet för fullt nu, en 2a centralt för ett bra pris. Har ni något tips så skriv gärna en kommentar.

PUSS


Söndag

Igår blev riktigt lyckat. Jag har saknat att umgås med Emma&Gabbe och alla tjejerna. Vi började här runt 4 tiden, åt tacos vid 6 och gjorde god bål. Vid 8 kom fler folk. Sen vid 11 gick vi till Cayenne och avskilda avdelningen som kallas Belini. Det blev dans i timmar och klockan 4 gick vi hem till mig igen på lite efterfest, har skrattat så jag fått ont i magen. Somnade mellan emma och gabbe i min säng runt 7 i morse..Idag har vi ätit hamburgare på mcdonalds och bara suttit i soffan hela dagen. Jag emma gabbe jossan och även alex & karin kom förbi en stund. Jag är jätteglad över dygnet och jag har saknat er tjejer!






lördag kväll=)

sitter hos mig och förfestar. sjukt härlig stämning, fint väder och världens bästa människor. Jag älskar det. jag älskaar oslo

skål.

Lördag!

Godmorgon.

Nyvaken och precis ätit frukost. Sitter och lyssnar på musik och laddar inför ikväll. Om några timmar kommer det massa tjejer hit. Vi ska göra iordning oss och laga mat. Fira att Jossan & Gabbe fyllt 20 =) Äter runt 6 tiden och runt 7 kommer alla andra. Det blir förfest här sen runt 23 går vi bara några minuter bort till klubben Cayenne där viprummet Belini är vårat för hela kvällen/natten. Jag ser fram emot den här dagen/kvällen sjukt mycket och jag hoppas den blir lika grym som vi tror den blir.



kyss

Fredag 00.26

Ibland vet jag inte var gränsen för- för tjejigt går någonstans. Är det när jag står 30 minuter vid smyckena på Oasis (bara för att kolla på allt vackert och prova allt) så att personalen får fråga 5 gånger om jag behöver hjälp eller är det när jag nu en fredagskväll, efter 00 slaget står med högklackade skor, vitt vin i ena handen och nästa dags outfit på mig. Jag gillar den här kvällen. Har kollat på filmen MammaPappaBarn och skrattat för mig själv. Druckit vin, ätit vattenmelon och nu provat allt i min garderob. Att vara ensam kan ibland vara skönare än vad man tror. Inte en kotte som kan klaga på min musiksmak och jag behöver inte smyga med något. Har ingen tid att passa sängen för jobb imorgon utan kan chilla här med mitt vin och kläder. Natten är ung, och vet ni vad- det är jag med.




RSS 2.0